Publicaties

Hoofdlijnen Beleidsplan van de Stichting Chin Community Netherlands

KvK nummer 84617403

RSIN nummer 863283214

Jan Steenstraat 35

3141 HA Maassluis

Onderstaand vindt u het de hoofdlijnen uit het beleidsplan van Stichting Chin Community Netherlands. Er zal af en toe verwezen worden naar een artikel uit onze statuten.

Het beleid zal 1 keer per jaar opnieuw worden bekeken en zo nodig herzien. Het al dan niet herzien van dit beleid zal gebeuren binnen 6 maanden na afsluiting van ons boekjaar. Daarmee heeft Stichting Chin Community Netherlands een kort durend beleidsplan en beleidsvoering van telkens 1 jaar. Indien er niks gewijzigd wordt aan het beleid dan blijft het dan huidige beleid actief.

Doelen
Als stichting richten wij ons op het implementeren van projecten die de ontwikkeling van arme families en dorpen in de Chin provincie van Myanmar ten goede komen.

Het type projecten dat wij implementeren kenmerkt zich door concrete activiteiten, waarbij wij financiering bieden voor lokale uitvoering. Implementatie geschiedt in samenwerking met lokale partners.

Doel van de stichting is om de leefomstandigheden van de mensen in de Chin provincie van Myanmar te verbeteren. Dit betreft bestrijding van armoede, opbouw van gezondheidszorg, bevorderen van sociale cohesie, stimulatie van onderwijs, ondersteuning van cultuurbehoud, het aanleggen van wegen, bruggen en watervoorziening, het bieden van noodhulp en alle andere zaken die Chin ten goede komen, alsmede integratie in andere landen.

Als startende stichting spenderen wij het komende jaar voornamelijk aan het realiseren van naamsbekendheid en het werven van donaties. In eerste instantie zoeken we steun bij de Christelijke gemeenschap in Nederland en bezoeken we evenementen waar wij ons verhaal kunnen uitdragen. In een later stadium verkennen wij mogelijkheden om aanspraak te maken op fondsen en het werven van donaties bij andere stichtingen in Nederland.

 

Reglementen Stichting
De stichting zal worden bestuurd door een dagelijks bestuur, gecontroleerd door een algemeen bestuur dat 1 keer per maand bijeen komt of in overeenstemming met de behoefte hieraan, zoals geïdentificeerd door het algemeen bestuur.

 

Bestuursvergaderingen
Bij beslissingen ten aanzien van bedragen boven de 1000 euro en het wel of niet laten doorgaan van projecten buiten Nederland, zal het algemeen bestuur worden gevraagd om goedkeuring te geven. Binnen 7 dagen zal een vergadering worden gepland, om zo de doorgang van het werk niet te blokkeren.

Het dagelijks bestuur zal in deze situaties een voorstel indienen. Vervolgens is er ruimte voor (kritische) vragen namens het algemeen bestuur. Na het beantwoorden van de vragen, zal een stemming worden georganiseerd door de voorzitter. Bij een negatief resultaat kan een aangepast voorstel worden voorgesteld om te trachten alsnog tot een beslissing te komen.

Hiernaast dienen bestuursvergaderingen voor het uitwisselen van ideeën, het brainstormen over nieuwe projecten.

De notulen van de bestuursvergaderingen worden opgesteld door de secretaris. Vervolgens is er voor eenieder de mogelijkheid zaken aan te vullen of commentaar te leveren via de email. De voorzitter en de secretaris (of bij afwezigheid degene die de notulen heeft opgesteld) tekenen de notulen, zodat deze rechtsgeldig zijn.

 

Partners
Er zijn diverse typen samenwerkingen mogelijk met andere stichtingen, die wat betreft hun doelen op eniger wijs verbonden zijn aan de doelen van deze stichting.

 

Wisselingen in het bestuur
Bestuursleden worden aangewezen vanuit het bestaande algemeen en dagelijkse bestuur door middel van een systeem van voordragen en stemming. Als er een positie onbemand is of dreigt te worden, kunnen bestuursleden in de eerstvolgende vergadering een kandidaat voordragen, waarna een stemming zal volgen. Bij een meerderheid van stemmen wordt de kandidaat geïnstalleerd. Als er meerdere kandidaten zijn volgt een stemming voor beide. Degene met de meeste stemmen krijgt de positie, en bij een gelijk aantal stemmen zal de voorzitter de knoop doorhakken.

Ook is er de mogelijkheid tot ontslag van bestuurders. Het dagelijks bestuur wordt steeds voor de periode van 2 jaar aangesteld, waarna door middel van stemming wordt beslist of het bestuur aanblijft. De overige bestuursleden kunnen worden ontslagen bij een tweederde meerderheid van stemmen, nadat 1 van de bestuursleden deze stemming heeft aangevraagd.

De vaste kosten van de eigen organisatie, waaronder de administratie worden zo beperkt mogelijk gehouden. Dit zal blijken uit de jaarstukken. Dit wordt bereikt door de belangeloze inzet van toegewijde vrijwilligers.

 

Donors
Alle donaties zijn van harte welkom, of ze nou komen van particulieren, andere organisaties of overheden. Als donaties gepaard gaan met bepaalde verwachtingen naar onze stichting, volgt overleg gedurende een bestuursvergadering alvorens de gift wordt geaccepteerd.

Als de stichting wordt ontbonden, zal het overschot (als aanwezig) worden gedoneerd aan stichting ANBI.

 

Financiën
Vanuit deze stichting voeren wij een conservatief financieel beleid. De bestuursleden en andere betrokkenen werken volledig vrijwillig. Onze vaste lasten zijn beperkt tot website en bankkosten en wij gaan geen financiële verplichtingen aan. Uitgaven voor projecten worden enkel verricht op het moment dat de middelen bij ons aanwezig zijn.

Bij de ING bank heeft onze stichting een rekening met nummer: NL88 INGB 0675701988

Er zijn nog geen donaties binnengekomen, omdat we pas in februari gestart zijn met het ontplooien van activiteiten.  

 

Jaarverslag 2022

Jaarverslag 2023